Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Жените получават с 13% по-ниско заплащане от мъжете

Жените у нас получават с 13% по-ниско заплащане за труда си спрямо мъжете, пише БНТ. Драстична е разликата при пенсиите, където в някои случаи жените взимат с цели 40% по-малко.

В София се провежда Глобален форум на жените лидери, който има за цел да предложи стъпки за постигане на реална равнопоставеност на половете.

Днес се обсъждат мястото на жените в политиката, бизнеса, науката и медиите. Сред гостите на конференцията са жени министър-председатели, министри, евродепутати и директори на международни компании.

Утре участниците във форума ще подпишат обща декларация. В дискусиите се включват жени от 4 континента, а конференцията е под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

„Равноправие и овластяване са двете страни на една и съща монета и мисля, че това е целта на този форум. Целта на този форум е да подкрепим жените лидери, но не само – как да предадем това на младото поколение. Аз мисля, че тази цел на форума е може би от най-важните и това е новаторското в този форум – тогава, когато се събират представители на правителства, на частния бизнес, на гражданското общество.“, каза Бокова пред аудиторията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.