Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН: До 2050 г. България ще загуби четвърт от населението си

Безплатни ревматологични прегледи в МБАЛ „Пловдив“ през месец юни

Д-р Иван Горанов, Снимка: Николай Спасов

Отделението по ревматология в МБАЛ „Пловдив“ ще проведе през месец юни безплатни прегледи за профилактика на болестта на Бехтерев. Консултациите ще са всеки петък, а от пациентите няма да се изискват направления от личните лекари, а само да си запишат предварително част на телефона на регистратурата на бившата Окръжна болница в Пловдив 032/906-122, съобщи началникът на ревматологичното отделение д-р Иван Горанов.

Специалистите по ревматология припомнят, че че класическите оплаквания на пациентите, страдащи от болестта на Бехтерев, са сутрешна скованост в гърба и кръста, нощна болка, будеща ги от сън, ограничени и затруднени движения във врата, засилване на болката в покой, затруднено и ограничено вдишване и издишване и чести инфекции на очите. Болестта на Бехтерев е относително рядко заболяване и засяга 1 на всеки 1000 души и е 2-3 пъти по-често срещана при мъже, отколкото при жени. Засяга всички възрастови групи, но най-често първите симптоми започват на 20-30-годишна възраст. Заболелите изгубват подвижността на гръбначния стълб, който с времето става твърд и неподвижен. Засега е известно, че отговорни за развитието на болестта са наследствените фактори, но и такива от околната среда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.