ГЕРБ попари мераците на Радан за номинация на Плевнелиев

Само ДСБ и СДС от реформаторите са извън заверата на тъмносините

Цветан Цветанов обяви, че ще участват в президентския вот със свой кандидат

ГЕРБ попари мераците на Радан Кънев и компания за общо издигане на Росен Плевнелиев от коалиционните партньори във властта. За втори път лидерът на ДСБ, без да е питал действащия държавен глава, се опитва да лансира кандидатурата му за втори мандат.

Този път от името на ДСБ, на Гражданския съвет към Реформаторския блок, БЗНС и НПСД. “ГЕРБ няма да има мнозинство, което да застане зад президент. Ето защо, като знак на отговорност към нацията, ние каним министър-председателя Бойко Борисов, за да обсъдим да имаме надпартийна номинация на президента Плевнелиев”, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев.

“Разговори с други политически формации във връзка с президентския вот не са водени, ГЕРБ участва в изборите със свой кандидат”, отсече в отговор шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ има своята политика и идентичност. “Смятам, че като всяка една национално отговорна партия тя винаги участва в изборите със свои кандидати, които номинира”, допълни Цветанов. Той припомни, че част от партиите в Реформаторския блок първо са поставяли ултиматуми, след това имало опозиционно говорене, което продължава и към настоящия момент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини