Телевизионен екип предава на живо от матурите

Нарушение беше допуснато днес в столичното 119-то училище. В 8 часа и 3 минути, след началото на матурата, телевизионен екип беше в училището и предаваше на живо пред стая с ученици, предава БНТ.

Наредба номер 3 на просветното министерство за провеждане на матурите, член 8 категорично забранява през целия ден на изпита всякакви външни хора да влизат в училищата. Допускат се само зрелостници, служебни лица за провеждане на изпита, до трима родители, квестори, учители- консултанти. Според министър Кунева обаче това не е компрометирало матурите:

"Има наредба в този смисъл,наредбата има както всеки нормативен акт и дух и буква.Буквата на наредбата в собствения смисъл не допуска влизането на външни лица след този определен час, но духа на наредбата е да се дава прозрачност, да се дава гаранция ,че всичко е справедливо."

Във връзка с разследването на Прокуратурата на случая с продадените отговори на матурата по БЕЛ, министър Кунева коментира:

"Аз не съм видяла, това което вие казвате така че няма да го коментирам, ако видя официално изявление тогава ще коментирам. При всички случаи сътрудничество от наша страна, всичко е на разположение, тука през цялото време беше на икономическа полиция представител също така."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование