Инж. Васил Мезов, директор на "Инспекция по труда": Пострадалите при инцидента в Панагюрище двама работници имат изгаряния и са вдишали токсично вещество

"Пострадалите при инцидента в Панагюрище двама работници имат изгаряния и са вдишали токсично вещество", съобщи директорът на "Инспекция по труда" - инж. Васил Мезов пред "Фокус".

"Взривило се е химическо вещество, което е разбърквано в някакъв съд с цел да се чисти фонтанът в центъра на града. При манипулацията за разбъркване е настъпил взрив. Двамата работници имат някаква степен на обгаряне, която ще знаем, след като те бъдат транспортирани до болницата в Пловдив. Освен това при взрива те са поели от това токсично вещество в белите си дробове и не се знае кат ще се отрази тя на работниците. Това ще установят лекарите", коментира Мезов.

Той допълва, че веществото, причинило взрива, е известно: "Колегите ще се запознаят с неговия химичен състав и указанията за работа, за да може да се прецени какво точно е довело до взрива и дали са нарушени изискванията за безопасност при работа с такива вещества."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини