Корнелия Нинова: Президентът Росен Плевнелиев е видял, че няма нито обществена, нито политическа подкрепа за втори мандат

"Президентът Росен Плевнелиев е видял, че няма нито обществена, нито политическа подкрепа за втори мандат." Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, предаде „Фокус“.

Корнелия Нинова определи това като логично решение.

„Изглежда е разбрал, че няма обществена и политическа подкрепа за втори мандат, а и той не беше човек за тази работа. Вместо да обединява много често разделяше нацията като вземаше позиция на една или друга страна, водеше едностранна и дебалансирана външна политика, която създаде опасности за националната сигурност в определени моменти. Това е най-социално нечувствителният президент на България" - каза тя и посочи, че той нито веднъж не е наложил вето на закони, които са отнемали права.

Корнелия Нинова даде пример със здравната реформа, образователната и пенсионната реформа.

„За сметка на това налагаше вето на закони, чрез което защитаваше лобистки и частни интереси, като Закона за търговските вериги“, коментира Нинова.

Според нея Росен Плевнелиев е преценил, че няма подкрепа. На въпрос дали това ще улесни БСП на изборите, Нинова посочи, че решението на БСП за кандидат не е зависело от това дали Росен Плевнелиев е щял да бъде кандидат за втори мандат или не.

„Профилът трябва да е съвсем друг, различен от този, който беше г-н Плевнелиев“, каза лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини