Емил Кошлуков: Светът гласува по пощата от 100 години

"Нито българите в чужбина гласуват, нито е важен въпросът за секциите зад граница. Отклонява се вниманието от други недомислени текстове в новия Изборен кодекс." Това заяви журналистът Емил Кошлуков по повод протестите срещу промените в изборното законодателство и отхвърленото вето на президента Росен Плевнелиев пред Би Ти Ви.

Според него правилното решение е да се предвиди гласуване по пощата, каквото има в САЩ, Германия, Австрия и други държави. "Светът гласува по пощата от 100 години, в много малко държави има електронно гласуване", коментира Кошлуков.

Според журналистката Мария Касимова, която живее в Испания, има много пречки пред българите зад граница да гласуват. Тя каза, че в Испания има възможност да се гласува и по пощата, и по електронен път.

Касимова подчерта, че много от българите зад граница плащат данъци в България и затова имат право да участват в политическия живот. Тя е категорична, че българите зад граница трябва да имат възможност да гласуват на национални избори.

Според Емил Кошлуков президентът Росен Плевнелиев е обявил, че няма да се кандидатира за втори мандат, защото знае, че няма никакъв шанс, ако не бъде издигнат от ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле