Борисов, двама министри и депутат инспектират границата с Турция - вижте как изглежда тя от хеликоптер (обзор)

Подписаният договор с Турция за връщане на всички, които са преминали нелегално границата, осигури на България спокойствие. Това каза пред журналисти в Малко Търново премиерът Бойко Борисов. Заедно с министрите Румяна Бъчварова, Николай Ненчев, с депутата Валери Симеонов и Сара Райли , зам.-посланик на Великобритания в България, той инспектира оградното съоръжение на българо турската граница. Мнението си за оградата даде и Валери Сименов, който каза че тя изглежда сигурна.

Преди да пристигнат на ГКПП "Малко Търново" премиерът, министрите и Валери Симеонов са облетели част от границата ни с Турция, за да видят как върви изграждането на съоръжението.

"След около два месеца ще имаме изградени 136 км ограждения", заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова

Борисов и министрите разгледаха и новите джипове Land Rover, които бяха договорени от министър-председателя по време на визитата на британския премиер Дейвид Камерън в България. Високо проходимите автомобили са предоставени безвъзмездно за нуждите на ГД „Гранична полиция“. Те са общо 40 на брой.

Премиерът заяви, че такова дарение се прави за първи път и джиповете току що са били свалени от въоръжение на британската армия. Бойко Борисов коментира още, че не става дума за това, че нямаме пари, защото са събрани над 3 млрд. повече пари в бюджета. „Това, че пращат техника е голям морален жест”, подчерта Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини