Мустафа Карадайъ поиска предсрочни избори и заяви: За предателите няма място в политиката

Снимка: БНТ

Близо 300 души се събраха на митинг за майските събития от 1989 година в местността Аязмото на Демир баба край дуловското село Руйно, съобщи БНТ.

Мястото е почитано от християни и мюсюлмани, а от 2014 година ДПС събира свои членове и симпатизанти именно тук във връзка с драматичните събития от края на 90-те години, когато стотици семейства бяха принудени от комунистическата власт да напуснат родните си места и домовете си.

Сред най-вълнуващите моменти беше молитвата за жертвите от онези години.

Един след друг депутати, областни и общински председатели на ДПС припомняха за това трагично време, заявявайки, че партията се е родила именно тогава и че е единственият гарант за стабилността и демокрацията в България.

Според председателя Мустафа Карадайъ трябва да се отиде на предсрочни избори заради "кризата в сегашното управление“ според него, а и за да се преброят истинските демократи от фалшивите, визирайки очевидно партията на Местан – ДОСТ.

"И още една причина има, за да отидем час по-скоро на избори. Ние 27 години винаги на избори сме ги разпознавали ментетата. Фалшификатите от оригинала, и на тези избори тези ментета ще си получат урока, защото, скъпи приятели, за предателите няма място при нас, в ДПС, за предателите няма място в политиката, за предателите няма място в храма на демокрацията", заяви Карадайъ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика