Кметицата на Гърмен отмъщавала на протестиращи, но днес те излизат отново да покажат недоволството си от липсата на промяна

Кметицата на Гърмен Минка Капитанова отмъщавала на участниците в местните протести срещу незаконните ромски постройки, съобщи БТВ. Тя уволнила сестрата на момче, участвало в протестите, съобщават хората от селото и казват, че се чувстват дискриминирани. Днес те отново ще излязат на протест в 18 ч. пред общината, за да покажат несъгласие с липсата на промяна в ситуацията в Гърмен.

"Няма да спрем с протестите, докато не ни смачка полицията, както миналата година. Тогава подписвахме протоколи, глобяваха ни... Циганите затвориха пътища два пъти, а нищо не им се случи", възмущават се местните.

Едно от основните обвинения на протестиращите е, че законите не важат с еднаква тежест за всички.

„Имам земя в квартал „Кремиковци”, но не мога да я ползвам, защото е превърната в бунище, разкопана е и има дървени постройки”, разказва жителят на града Георги Георгиев. „Ще ви съборим“ - му било отговорено, когато попитал в общината какви последици ще има ако той започне да строи на собствената си земя. „Защо на мене не ми се позволява, а на тях давате”, запита Георгиев след този развой на събитията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини