Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Вежди Рашидов отправи поздрав към дейците на културата по повод 24 май

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави творците и дейците на българската култура, както и всички ученици и възпитаници на училищата по изкуствата и по културата по случай светлия празник на буквите – 24 май, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

В поздравлението на министър Рашидов по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – най-обичаният и светъл български празник, се казва:

УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА

БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА,

СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Сърдечно Ви приветствам по случай 24-ти май!

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е тържествен повод да отбележим приноса на всички творци и дейци на българската култура, на учителите от училищата по изкуствата и училищата по културата, които пренасят в бъдещето безценните богатства на родната идентичност.

Не веднъж съм казвал, че за мен 24 май може би трябва да е истинският национален празник на България, защото ни обединява. Това е уникален празник, защото е празник на нашия език, на който общуваме, на който се разбираме – независимо от етнос и религия. На днешната дата изразяваме почит и благодарност към хората, които създават духовните ценности.

Скъпи творци,

Не забравяйте, че в културата няма столица и провинция, талантът винаги получава признание. Съвсем наскоро в Министерството на културата бяха отличени артисти от цялата страна, но знайте, че тези награди са нашето искрено признание към всички Вас, хората на изкуството, които аз много обичам. Благодаря Ви, че Ви има! Пожелавам си страната ни да продължава да се обединява около успехите на младите ни таланти и дано все повече да се увеличават способните хора, защото те са нашето бъдеще.

Нека делото и примерът на Светите братя Кирил и Методий да ни вдъхновяват за творчество и да ни сплотяват за новите предизвикателства.

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.