Горяха две коли на врагове на Ценко Чоков (обзор)

Изгорелите два фолксвагена на семейство Минкови в с. Галиче. Колите били паркирани далече една от друга, но пироманите ги залели с гориво и драснали клечката. Снимки ИВКА ЦЕНЬОВА

Пламъци изпепелиха две коли на семейство, което враждува с кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков.

Огънят лумнал към 2,45 ч в нощта срещу 24 май и унищожил фолксвагените на Емил Минков, чийто син бил застъпник на миналите кметски избори на Веселин Тушинов - противника на Ценко Чоков.

"Имаме проблем с кмета Ценко Чоков още от изборите насам", заяви съпругата на Минков - Ивка Ценьова. Тя се събудила от виковете на сина си Венцислав и се обадила на спешния телефон 112. С помощта на съседите семейството започнало да гаси пламъците, но въпреки всички усилия двете им колите се превърнали в купчини от ламарина. Огънят нанесъл щети и на електрическата мрежа в къщата на Ценьова. Тя твърди, че полицаите пристигнали в 3,20 ч, а огнеборците - чак към 4 ч, когато возилата били изгаснали. Пожарникарите се оправдали, че открили трудно адреса.

„Не сме изненадани от това, което ни споходи, очаквахме го“, обяснява Ценьова. Синът й Венцислав разказал, че автомобилите били подпалени и той съзрял около тях да се навърта самият Ценко Чоков. После управникът се качил в бяло комби „Мазда“.

Ценьова изтъква, че от няколко месеца семейството й било заплашвано от приближени до Чоков, че ще бъде изклано и изгорено. Според жената близките й станали трън в очите на "вечния кмет“, когато през октомври м.г. взели страната на Веселин Тушинов. По време на кампанията Мартин - по-малкият син на Чоков, предупреждавал, че "разлепянето на плакати е вредно за здравето и да внимават“. Ценьова казва още, че фамилиите воювали и за имоти, защото се оказало, че земите им се застъпвали.

През април т.г. автомобилът на Тушинов също беше опожарен. По случая има образувано дело, но то е срещу неизвестен извършител.
Чоков вчера не бе открит за коментар, а негови близки обявиха, че палежът е провокация, която цели да го отстрани като кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право