Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Плевнелиев ден след 24 май: България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията

Снимка: Сайта на Президентството

България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на работна среща с генералния секретар на МОФ Микаел Жан, която е на посещение у нас.

Росен Плевнелиев даде висока оценка на поставените пред организацията цели и постигнатите резултати в служба на мира, демокрацията и човешките права и свободи. Президентът и генералният секретар на МОФ изразиха готовност за съвместни действия в рамките на организацията за подобряването на достъпа до образование, превенцията на радикализацията и социалното изключване при младите хора.

„Светът е изправен пред голям брой предизвикателства. Само заедно и обединени можем да възстановим баланса“, каза Плевнелиев по време на разговора.

Държавният глава и Микаел Жан споделиха и позицията за необходимостта от засилване на търговско-икономическото сътрудничество между държавите членки на МОФ. България работи за засилване на икономическите си връзки с Африка и членството в Международната организация на франкофонията разкрива възможности за нови партньорства, посочи президентът Плевнелиев.

Генералният секретар на МОФ придружи държавния глава на празничното шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Президентът обърна специално внимание на огромното значение на празника за българската нация.

„България е една от държавите, които най-рано са развили своя собствена азбука“, припомни президентът.

По време на разговора президентът изрази надежда Международната организация на франкофонията да подкрепи българската кандидатура за поста на генерален секретар на Организацията на обединените нации Ирина Бокова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.