Рекорден брой столетници в Русия

Служител на „ТАД груп“ за ареста на Кристиян Бойков: Не мога да повярвам как са стигнали до него

Пашов и „Арарат“ на крачка от групите

Министър Димов ще посети Шишманци и Атия

Най-малко петима загинали при концерт на рапър в Алжир

Откраднаха близо 16 хиляди лева от незаключен ТИР

Премиерът Борисов обеща помощ на „Арда“ за завръщането на тима в Кърджали

Кралев: Държавата от години помага на отборите, влезли в елита

69-годишен руснак се е удавил край Лозенец

Предупреждават за прехлориране на водата в Търговище през уикенда

Овчарник и техника изгоряха при пожар в Търновско Причина за пламъците станало късо съединение

Вижте 6-е килограма наркотици, които полицаи изкопаха в селски двор в Габровско (СНИМКИ)

Футуро събра звезди на световното кино, гейминга и комикса

Просрочени задължения от 142 милиона внесе Бургаския бизнес

Над 40 американски града са станали жертва на хакерска атака

Ръст в индексите на оборота в услугите през първото тримесечие на 2016 г

По предварителни данни през първото тримесечие на 2016 г. общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи”, нараства с 5.0% спрямо четвъртото тримесечие на 2015 година. Ръст има при дейностите „Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта” – с 6.9%, „Сухопътен транспорт” – с 5.3%, и „Пощенски и куриерски услуги” – с 1.9%. Намаление на индексите на оборота се наблюдава при „Воден транспорт” (8.9%) и „Въздушен транспорт” (1.3%). Това сочат данни на Националния статистически институт.

Общият индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения” нараства с 0.3% спрямо четвъртото тримесечие на 2015 г., което се дължи на дейностите: „Информационни услуги” (3.7%), „Дейности в областта на информационните технологии” (3.1%) и „Издателска дейност” (3.0%). Спад е регистриран при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика” – с 8.9%, „Далекосъобщения” – с 2.1%, и „Радио- и телевизионна дейност” – с 1.6%.

При други бизнес услуги най-голямо е увеличението на индекса на оборота спрямо предходното тримесечие при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност” – с 27.4%, докато при „Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи” се отчита най-значително намаление – с 11.9%.

През първото тримесечие на 2016 г. общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи” нараства с 8.0% в сравнение със същото тримесечие на 2015 година. Увеличение има при повечето дейности, като то е най-голямо при „Пощенски и куриерски услуги” (13.1%) и „Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта” (10.8%). Намаление е отчетено при „Воден транспорт” и „Въздушен транспорт”, съответно с 6.0 и с 3.5%.

Общият календарно изгладен индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения” е с 9.2% по-висок в сравнение с първото тримесечие на 2015 година. Увеличение има при всички дейности в сектора, като най-съществен е ръстът при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика” (28.0%) и „Информационни услуги” (25.4%).

При Други бизнес услуги увеличение спрямо първото тримесечие на 2015 г. е отчетено при почти всички дейности, като то е най-голямо при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност”- с 63.1%. Спад с 9.5% е регистриран само при „Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.