Абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение ще се проведе под егидата на президента Росен Плевнелиев

Под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение, съобщава "Фокус".

Той се провежда за пета поредна година.

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“, която има за цел да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите, както и тяхното обучение и квалификация, чрез консултации и съдействие от специалисти.

Тази година в инициативата ще се включат 145 младежи от випуск 2015/2016 година. Средствата за провеждане на абитуриентския бал на младежите в неравностойно положение са предоставени от дарители.

Събитието ще се проведе от 16.30 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Плевнелиев ще посрещне абитуриенти от 50 специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа от 46 населени места.

В 19.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна“ ще започне тържественият бал за абитуриентите.

Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Поли Генова, Десислава Добрева, Рафи Бохосян, Магдалена Джанаварова, Славин Славчев, Невена Пейкова, Михаела Маринова, Д2, Весела Бонева, Калин Вельов, Преслава Пейчева, Мойсей Стойчев, Християна Лоизу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини