Прокуратурата предаде на съд двама обирджии, откраднали чанта и нож за 3,50 лв. и убили собственика им

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинител акт срещу двама мъже за грабеж на чанта и нож на обща стойност 3,50 лв., след което пребили до смърт собственика им, съобщава пресцентърът на Прокуратурата.

Обвинението е срещу Яко М. и Мариян П., за това, че на 07.12.2015 г. в землището на с. Ясен, област Плевен са отнели чужди движими вещи – платнена чанта и нож на обща стойност 3.50 лв. от Борис Н. на 59 години, като употребили за това сила, изразена в нанесени удари с ръце, крака и дървена бухалка, довели до счупване на лява лакътна кост, фрактура на ребрата и контузия на бял дроб, в резултат на които на същата дата е последвала смъртта на Николов.

Обвиняемият Яко /25/ е многократно осъждан, а Мариян /23/ е осъждан два пъти като непълнолетен. Пострадалият бил тих човек, живеел с ограничени парични средства, не е имал заеми и пререкания или конфликти с други хора. След продължителна безработица, започнал работа като платен козар в селото. На 07.12.2015 г. Борис изкарал стадото на паша.

По същото време обвиняемите, заедно с още двама техни познати били в с. Дисевица. Мариян казал, че знаел къде има кози и предложил да отидат всички с колата за да вземат 2-3, които след това да продадат. Всички били съгласни и потеглил по посока село Ясен.

Преди селото в ляво от пътя, видели Борис с козите и спрели колата. Двамата обвиняеми тръгнали към козаря, като Мариян взел дървена бухалка. Нанесли побой на мъжа, при което той паднал на земята. Дръпнали платнената му торбичка, в която бил ножа и побягнали по посока към река Вит. При вида на станалото, другите двама мъже се върнали с колата в с. Дисевица. На следващия ден разбрали, че козарят е починал. Двамата обвиняеми са с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Коментари

Задължително поле