Румънски съд даде на Брендо 14 г. затвор

Евелин Банев – Брендо получи осъдителна присъда и в Румъния, съобщи БТА, цитгирайки Аджерпрес. Букурещкият съд го прати за 14 г. в затвора по обвинение, че през април 2012 г. е внесъл на румънска земя над 51 килограма кокаин.

Брендо, които е познат и под прякора Кокаиновия крал, има и 20-годишна присъда в Италия, която беше потвърдена неотдавна от апелативните съдии в Милано. Тя също е за участие в наркотрафик.

В началото на тази година българският съд позволи на Евелин Банев да напусне страната с оглед плановете му да се лекува в Гармания. У нас той е подсъдим за пране на пари, което неотдавна Върховният касационен съд върна на апелативния.

Румъния два пъти поиска от България да екстрадира Банев. Според прокуратурата в Букурещ той е "инициирал и създал организирана престъпна група, специализирана в трафик на кокаин по маршрута Венецуела, Колумбия и Перу към Европа", а незаконно внесените наркотични вещества са били изпращани към страни от Европейския съюз - Испания, Италия, Гърция и Румъния". Екстрадицията обаче беше отказана. В същото време беше прекратено делото за пране на пари, водено срещу Банев, бившата му съпруга Моника и сестра й Десислава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини