Утре ще е предимно слънчево

През нощта все още на отделни места в Източна България ще има слаби превалявания. Това съобщиха от НИМХ при БАН, предаде "Фокус". Над останалата част от страната облачността ще намалее, на места до ясно. Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде близко до средното за май.

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони и там на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне още и в повечето райони вече ще е слаб. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, в следобедните часове купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19 - 22 градуса. Температурата на морската вода е 17 - 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне, когато на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен, а по билата и силен северен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 15 градуса, на 2 000 метра – около 7 градуса.

През почивните дни и в понеделник затоплянето ще продължи – дневните температури в началото на новата седмица ще достигнат 27 - 32 градуса, по-ниски ще остават по Черноморието. Превалявания с гръмотевици ще има само на отделни места, в събота, главно в източните, а в неделя и понеделник – в планинските райони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето