В Слънчев бряг искат отрезвител за пияните туристи

Сезонът още не е започнал, а пияни туристи вече подлудяват курорта. Само за последните два дни срещу двама 25 годишни британци са образувани бързи полицейски производства. Напиват се, удрят безпричинно непознати, трошат маси, оплакаха се хора от курорта. Други пияници са безобидни и просто се търкалят по алеите. В същото време отрезвител в Слънчев бряг няма.

"Всеки ден намираме безпомощни, напити до безпаметност чужденци. Те не са извършили престъпление, но никой, най- малко здравните заведения искат да се занимават с тях. Затова сме принудени да ги прибираме в ареста. В същото време си има достатъчно работа с крадци и джебчии", обясниха полицаи, които патрулират по улиците.

Последните дни има няколко случая на пияни чужденци, "минали" през витрини на хотели и магазини. Все още не е открит и тайнствен чужденец, вероятно британец, който сътвори първият скандал в хотел "Зорвица". Час и 45 минути след полунощ, пиян мъж се появил на рецепцията на хотела, свалил тениската си и счупил стъклена чаша, която размахал под носа на администратора. До служителят на хотела бил и пиколото. При опит да го изведат навън, говорещият на английски език турист наранил по ката младото момче- пиколо на хотела, което било на работа едва за трети ден. До момента никой не е разпознал туриста, който се скрил след деянието и не може да бъде открит.

66 униформени ще бъдат командировани от различни краища на страната в Слънчев бряг за сезона. Велополицаи и ченгета с кучета ще следят за реда в комплекса. От началото на юни ще заработят контровните пунктове на курорта, които ще допускат вътре само автомобили за зареждане и то в определени часове. В курорта се очакват командировани румънски полицаи, а в Приморско- чешки униформени, които да помагат на българските си колеги и на сънародниците си- леговници на нашето море.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони