Нинова опита да влезе в разправия с Борисов за забавен доклад. Премиерът: Няма да ви слизам на нивото

"Защо не спазвате законите на държавата, става въпрос за решение на Народното събрание, с което се приема стратегията за национална сигурност, срокът да внесете доклада е изтекъл в края на март, а вече сме май?" Това попита Корнелия Нинова в първия си парламентарен въпрос като лидер на БСП към премиера по време на днешния парламентарен контрол.

"На вашата декларация няма да отговарям, защото изборите за местна власт отговориха кой какво е свършил, няма да падам на това ниво", отговори Бойко Борисов. Той добави още, че на 8 април тази година са приети докладите на ДАНС и Държавна агенция "Разузнаване" и напомни, че въпросният годишен доклад за състоянието на националната сигурност е приет на заседанието на кабинета в сряда и ще бъде внесен в парламента.

"Нищо не се е променило в опозицията – същите лъжи и глупости", коментира по-късно в кулоарите Борисов, цитиран от „Фокус“. „Усетих, че нищо не е се е променило там. Същите лъжи, същите глупости. Говорят за общините, а нямат един кмет някъде. Говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени проекти“, посочи Борисов и даде пример с провалените „Люлин“, „Дунав мост 2 „Марица““ и Северната тангента.

„С години ги бяха заблатили и не ги строяха. Изпуснахме парите и сега кое е по-правилно, когато са в гаранции, ако има пропуск да си я поправи фирмата или да изчакаме няколко години и тогава държавата да я направи“, коментира Борисов.

„Довчера заради БКП и БСП хората караха по пътеки, вие забравихте ли как ходихте до Харманли, как ходихте до Свиленград и как ходите сега. Забравихте ли как ходихте до Бургас, забравихте ли как ходихте до Благоевград“, заяви Борисов. „За съжаление не ми отива да им отговарям“, заключи премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика