Хлапето се готви да сбъдне детската си мечта

„Атлетико“ (Мадрид) е само на крачка от така жадувания трофей в Шампионската лига. „Дюшекчиите“ са eдин от трите отбора, които са достигали на два пъти до финал, който впоследствие е бил загубен. Сега тимът на Диего Симеоне ще има своя трети шанс за успех. Тайното оръжие на „червено-белите“ срещу градския съперник „Реал“ (Мадрид) се казва Фернандо Торес. Нападателят има опит в този турнир, след като спечели титлата през 2012 година с екипа на „Челси“.

В навечерието на двубоя с „белия балет“ Ел Нино призна какво означава този шанс за него: „Без съмнение това е мачът на живота ми - коментира 32-годишният играч. - Огромна възможност да напишем история. Имам шанса да сбъдна тази мечта, която имам от дете. Печелил съм трофеи с „Челси“ и Испания, но това е нещо специално за мен.“
Мотивацията на испанския таран ще бъде двойна, тъй като срещата ще се играе на „Сан Сиро“. Именно на този стадион кариерата на Торес бе пред сериозен провал преди време. През сезон 2014/2015 нападателят игра под наем в „Милан“, но разочарова с представянето си. Въпреки двугодишния му договор за наем той не бе изпълнен, а „росонерите“ побързаха да се отърват от него след само 10 мача с „червено-черния“ екип.

В този труден момент единствено „Атлетико“ пожела да има в редиците си тарана. Ходът се оказа успешен и само година и половина по-късно с Ел Нино в състава си „дюшекчиите“ ще се опитат да поставят още един трофей във витрината си, този, който им се изплъзна по особено болезнен начин през 2014 година и същият този, за който Торес мечтае от дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят