Д-р Цветеслава Гълъбова: Ключът за поведението на абитуриентите е в семейството

Ключът за поведението на абитуриентите е в семейството. Това обяви пред БТВ психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. По думите й най-важно е децата да растат в здрави семейства, дори когато родителите са разделени. Те често стават жертва на враждите между разделени родители, смята психиатърът.

Относно историята на абитуриента Кристиян Неделчев д-р Гълъбова смята, че те я доказателство за липсата на съпричастност в нашето общество. „Съпричасност е да се интересуваш какво се случва с хората, но не в жълтия смисъл. Ние не познаваме съседите си, не реагираме когато бият дете”, коментира още докторът.

Според бившия просветен министър проф. Тодор Танев не трябва да се поставят под общ знаменател младите хора в България. Той е чувал и други истории от свои студенти, в които има съпричастност.

Танев смята, че историята на Кристиян говори по-скоро за големите разлики между по-бедните и по-заможните в България. Той напомни, че през годините е имало различна мода в празнуването на баловете и смята, че и тази в момента – с изхвърлянето с тоалетите и колите за абитуриентите, ще отмине.

Последната „модна тенденция”, предимно в провинцията, е родителите да пускат пиар публикации в местните медии за бала на детето – колко хора ще поканят, колко кокошки ще заколят и т.н.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини