На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Инспектори проверяват завода на „Арсенал“ в Мъглиж

Представители на Главната и областната инспекция по труда провериха завода на „Арсенал“ в Мъглиж, където късно снощи, при инцидент, загина 53 годишен работник от Казанлък. Цехът, където е станала злополуката, е пуснат в експлоатация през 2011 година, съобщава БНР.

Извършената проверка е документална и с оглед на работното място на загиналия. На този етап не могат да се посочат причините, довели до злополуката с фатален край. Виолета Добрева, директор в Главната инспекция по труда за проверката на „Арсенал“ след смъртта на двамата работници, загинали на 25-ти април:

Констатирали сме нарушения. Всяко от тях са свързани с липса в инструкциите за безопасна работа на непредвидими ситуации, които, нали, могат да доведат до възникване на инцидент. На работодателя са съставени два акта за установяване на административни нарушения. В едномесечен срок се издава наказателното постановление.

През февруари тази година е направена проверка на част от работните места в „Арсенал“. Съставени са актове за административни нарушения. Направени са спирания и въвеждане на специален режим за безопасна работа. Камен Маринов, директор на Областната инспекция по труда заяви за „Хоризонт“, че една голяма част от наложените парични санкции, не само на „Арсенал“, се обжалват и се отменят по съдебен ред.

„Няма опасност за населението и за хората, които работят в завод „Арсенал” в Мъглиж“, заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов:

„Няма никаква опасност. Околната среда е чиста. Няма повишение на показателите на атмосферния въздух. Самото произшествие е локално и не предполага по никакъв начин опасност за работещите в завода и близкото населено място.

Трябва обаче да знаем, че подобни производства са опасен процес. Колкото и мерки за безопасност за се взимат, колкото и хората да бъдат подготвени за тези процеси, винаги е възможно най-малката грешка може да доведе до трагичен инцидент. По отношение на инцидента мога да спомена, че персоналът на „Арсенал“ се е справил доста добре, високо организиран, и екипите на пожарната, пристигнали на място, на практика не са работили. Произшествието е било вече ликвидирано.“

На 25 април при друг инцидент във военните заводи в Казанлък загинаха двама души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.