16 тома доказателства срещу Чоков и групата му

Спецпрокуратурата поиска най-тежката мярка – „задържане под стража” за кмета на Галиче и групата му, съобщава БТВ.

Осемте мъже, сред които са Ценко Чоков, синът му Мартин, както и общинският съветник от ДПС Касъм Касъмов са обвинени като част от организирана престъпна група, занимавала се с лихварство, рекет, отвличане и побой. Обвинението представи 16 тома доказателства. Сред тях са множество разкази на свидетели, според които Ценко Чоков и групата му се занимавали с наркоразпространение, лихварство, имотни измами и побой.

Според свидетелите синът на кмета на Галиче - Мартин Чоков раздавал пари срещу лихва. При просрочие първо той и негови приятели отивали и със заплахи си искали сумите, ако не ги получат - длъжниците са посещавани от кмета на Галиче и местния лидер на ДПС Касъм Касъмов, които нанасяли побой или палели коли.

И още - според свидетелите Мартин Чоков и приятелите му се занимават и с наркоразпространение, под протекцията на кмета на Галиче. Свидетелите разказват и за различни случаи на побой и заплахи за убийство, както и за имотни измами, с който са се занимавали Ценко Чоков и групата му. 

Според прокуратурата е налице опасност всеки от обвиняемите да извърши престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини