Отвлечен от сина на Ценко Чоков изнасилен с шише

Текст за снимка: Ценко Чоков бе засмян и облечен с тениска с пистолети. Той бе окован в общ чифт белезници с лидера на ДПС в Бяла Слатина Касъм Касъмов.

Жителят на врачанското село Галиче Питър Радулов е бил отвлечен и пребит от кметския син Мартин Чоков и двама от аверите му. Тялото на Радулов било горено с цигари. Лицето и главата му били подути и посинени. Изнасилили го с шише и заснели гаврата. После Мартин показвал сцената, най-вероятно за да заплашва длъжници.

Тези разкази на свидетели бяха цитирани вчера на заседанието на спецсъда, който трябваше да реши дали да остави в ареста кмета на Галиче Ценко Чоков, неговия 19-годишен син Мартин и още 6-има обвинени за участие в банда за лихварство и изнудване. Сред тях бе и лидерът на ДПС в Бяла Слатина и общински съветник Касъм Касъмов. Решението се очакваше до късно вечерта в събота.

В залата Ценко Чоков влезе засмян и облечен с тениска с нарисувани пистолети. Той бе окован в общ чифт белезници с Касъм Касъмов. По искане на адвокатите спецсъдът позволи другият син Спас и дъщерята от първия брак на Чоков - Виолина, да се присъединят към защитата. Внезапно Чоков започна да жестикулира усилено към сина си от другия край на залата, за да накара Спас да свали златния си ланец. Младежът разбра знаците и откачи веригата от врата си и я прибра в джоба си.

Според повечето показания, цитирани от спецпрокуратурата, Мартин вземал пари от баща си и ги раздавал срещу 18-20% лихва на месец. Например - за 150 лв. трябвало да бъдат върнати 190 лв., а за 3000 лв. - 3500 лв. Пари на Ценко Чоков по същата схема давал и друг от задържаните - Васил Филипов от близкото село Търнава. Свидетели виждали Мартин Чоков да си записва борчовете и сроковете за връщането им в тефтер, но вчера не стана ясно дали този тефтер е открит. Обикновено длъжниците били роми или крайно бедни българи. Когато плащанията спирали, Мартин ги засипвал със закани, пращал им биячите с прякори Пора и Пайнера и подпалвачи, а в някои случаи карал да се намесят баща му Ценко Чоков и общинският съветник от ДПС Касъмов.

Много от разпитаните твърдят, че Мартин е продавал наркотици - марихуана и амфетамин. Имал и пласьор в София - младеж по прякор Пламата, който е братовчед на Пора и преди няколко години се е преместил с майка си от Галиче в столицата.

Свидетел е и неуспелият кандидат за кмет Веселин Тушинов, който твърди, че е бил ударен от Ценко Чоков с тъпото на брадва и е изгубил съзнание. Според защитата Чоков води срещу Тушинов три частни дела за клевета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини