Гонзо: Aз свърших мръсната работа в "Левски"

“Не работя в "Левски" заради заслугите, които съм имал като футболист. Сега вече е лесно да искаш да бъдеш тук, защото аз свърших мръсната работа”.  Това заяви пред БТВ спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо.

Сега бившата деветка засегна още теми като треньорските смени, стратегията, по-която работи и цялостната ситуация при 26-кратните шампиони.

“Треньорските смени за две години са били две. Мурсия и Стойчо Стоев. Мурсия стана треньор, защото Станимир Стоилов и Димитър Димитров отказаха на "Левски". Винаги, когато избираш чужденец, без да знаеш неговите виждания за дълъг период от време, но нещата не се получиха”, каза Иванов.

“Стойчо Стоев дойде, защото Херо отказа на "Левски"по един некоректен начин. Но това е в миналото. Два месеца преди да бъде уволнен Стойчо Стоев, на един УС, аз казах, че ако сега бъде уволнен, аз ще си тръгна, защото това не е правилният момент. Няма как да си тръгна с него сега, след като аз съм го поканил и е работил по наложената от мен стратегия. Това е решение на УС. Моето предложение беше Стойчо да остане треньор”, добави още той по адрес на смяната на Стоев с Люпко Петрович.

“Няма да си тръгна нито заради треньор, нито заради футболист. Смятам, че хората, с които работя, могат най-коректно да дадат оценка на работата ми. Не мога да обяснявам на всички фенове какво и как правим по цял ден. Когато няма резултати, най-нормално е да атакуват мен, защото съм Георги Иванов. Ако бях Пенчо Драганов, нямаше да ме нападат мен. Гонзо се върна в най-тежките години, когато не се знаеш въобще какво ще става в клуба. В най-тежкото време”, коментира Гонзо.

Коментари

Задължително поле