Ансамбълът ни по художествена гимнастика взе два златни медала - на пет ленти и на обръчи и бухалки

Ансамбълът на България спечели златните медали на финала на пет ленти на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в София, предаде БТВ.

Възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, изиграха безупречно съчетанието си и получиха оценка от 18.550 точки. Грациите бяха аплодирани на крака от публиката в "Арена Армеец".

На второ място на финала на ленти е Русия с 18.300 точки, а третото място заеха Израел и Беларус, които получиха равни оценки от 18.150 точки.

Националният ансамбъл на България спечели златен медал и на обръчи и бухалки на Световната купа по художествена гимнастика в София.

С оценка 18.550 възпитаничките на Ина Ананиева се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка. На второ място останаха представителките на Беларус с 18.350, а трети е Италия с 18.300.

Българският ансамбъл взе сребро в многобоя вчера.

Състезанието е последно за ансамбъла пред българска публика, защото момичетата ще прекратят кариерата си след олимпийските игри в Рио де Жанейро.

В индивидуалната надпревара българската представителка Невяна Владинова пък завоюва бронзовия медал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт