"Кметълски истории" - Цонко Цонев за Рони Джеймс Дио и Костурица

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представи новата си книга пред БТВ. Цонев, станал популярен като „кметъла”, разказа за срещите си със звездите на "тежката" сцена, за личностите зад големите имена и как е пускал Manowar на Емир Кустурица.

Книгата „Кметълски истории” започва със спомени за вече покойният Рони Джеймс Дио. Музикантът, който почина преди 6 години, бе сред първите световноизвестни рокаджии, които гостуваха в крайморския град. Цонев си спомня как е завел Дио на ресторант в града, където той станал фен на калкана и червеното вино. „Дио първо дойде в общината и даде пресконференция. После го заведохме в един ресторант на морето и там стана фен на калкан с червеното вино. Все това си поръчваше”, разказва Цонев.

За личността зад звездата Дио той си спомня, че е бил „ужасно земен човек”. По думите му той е прекарвал часове наред в снимки с феновете си и давал автографи. „Аз съм това, което съм заради моите фенове”, е казвал музикантът. „Отношението към феновете отличава рок звездите. Не всеки го има. Затова ми е любим, беше най-стойностният човек”.

След 12 години „кметълстване” Цонев е категоричен, че не съжалява и не може да остане във властта, защото иска друго.

Коментари

Задължително поле