Таня Цанева, ЦИК: До момента няма сигнали за купуване на гласове

Австралия: Притеснени сме от неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Защо заводите за автомобили заобикалят България Оборотите в изработката на компоненти растат с 27%

Проблем със сензорите на Tesla Електрониката не улавя бързо движещи се обекти, които изведнъж попадат в обсега на автомобила

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света Литургия на Петковден (СНИМКИ)

Apple забавя споделянето на iCloud папки

Министър Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли

Огромни вълци унищожават добитъка в благоевградско село

44-годишен мъж е с опасност за живота след пожар в Бургас

Мъж е убит с нож в Костенец

Откриха най-тежкото авокадо в света Рекорд на Гинес и за най-голяма плодова салата

Три дни безплатни прегледи във ВМА на пациенти с акне

Какво поучително има за жената и за мъжа в статия за рибите?

Проф. Михаил Константинов: Най-слабото звено при подготовката на избори е са секционните комисии

Над 500 са телефонните измами от началото на годината, откраднати са 3,5 млн. лева

Ген. Кирчо Киров: Из Европа се движат между 4 и 5 хил. представители на „Ислямска държава“

„На територията на Европа се движат между 4 и 5 хил. представители на екстремните структури на „Ислямска държава“, заяви ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, пред „Фокус“.

По думите му, терористите са проникнали по канала на бежанския поток и по нормалните канали на пътуванията. „Контролът върху тези лица е от първостепенно значение и трябва да бъде приоритетна задача за всички служби на държавите от Европейския съюз”, посочи ген. Кирчо Киров.

„Тези хора са една динамична категория, те се движат непрекъснато и пребивават от една страна в друга. Става дума за хората, които са били в структурите на „Ислямска държава“ и на свързаните с „Ал Кайда“ подразделения. С особено внимание сега трябва да се наблюдава обстановката във Франция и в Белгия, предвид наближаващото Европейско първенство по футболтъй като двете държави са свързани като „скачени съдове“, коментира ген. Киров.

Той поясни, че ислямските, мюсюлмански малцинства, са действително свързани помежду си. „Всичко това налага службите да работят на върха, на предела на своите сили, а държавните ръководства да им оказват необходимата подкрепа, особено в материално-техническо и финансово отношение“, уточни бившият директор на Националната разузнавателна служба и допълни, че е необходимо специалните служби да подобрят своето сътрудничество по обмена на информация в реално време.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.