Добричлия осъди общината заради падане на леда

Интернет е заплаха за защитените животни

Американска двойка осъди 30-годишния си син да се изнесе от дома им

Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново Разходките на затворника от Ловеч до Велико Търново за заведените от него дела продължават за сметка на данъкоплатците

За първи път Пролетен базар на книгата ще е на открито

Николай Нанков: Има инвеститорски интерес от няколко чуждестранни фирми за Дунав мост 3

Започва мащабен ремонт на моста над жп линията в Стара Загора

Младоженци сключват брак на сватбена церемония в древноримски стил Над 220 реенактори от Италия, Украйна, Румъния и България идват на „Орел на Дунава” в Свищов

Оперираха гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Двама души са пострадали при тежка катастрофа край Централни гробища в София

Председателят на КЕВР: Водата в София е една от най-качествените измежду столиците на ЕС

Депутатът от БСП Явор Божанков: МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Горна Оряховица и АМ „Русе-Велико Търново”

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

57% от българите смятат, че страната е извлякла ползи от членството в ЕС

Осъдиха на две години затвор бившия премиер Никола Груевски

Условна присъда за кмет заради мнима буря

Условна присъда за изразходване не по предназначение на 627 272 лв., които били поискани заради мнима буря, получи действащият кмет на разградската община Лозница Айхан Хашимов.

Присъдата произнесе Окръжният съд в Разград в понеделник, съобщиха от Апелативна прокуратурата във Варна.
Хашимов получи 1 година лишаване от свобода с 3 година изпитателен срок. Съдът го лиши и от право за заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 1 година.

От прокуратурата припомнят, че на кмета беше повдигнато обвинение, че в периода 27 април – 17 септември 2009 г., като длъжностно лице, в условията на продължаващо престъпление, се разпоредил да бъдат извършени строително-монтажни дейности на обекти.

Основанието за това било, че са пострадали от природни стихии. Парите били поискани за преодоляване на щетите от бедствия и аварии. Със средствата са ремонтирани религиозни храмове, кметства, читалища, които не са били повредени от такива стихии.

По делото е приложена справка от Националния институт по метеорология и хидрология, която показала, че на нито една дата в посочените искания за неотложни ремонти на обектите на територията на община Лозница не са били регистрирани поройни дъждове, придружени с бурни ветрове, които да обосноват твърдението за бедствие в района, гласи съобщение от Апелативна прокуратура.
Останалите осем подсъдими, обвинени за неправомерно изразходване на държавни средства, са признати за невинни.

Кметът Хашимов не коментира присъда, но заяви, че ще обжалва. Прокуратурата от своя страна също ще протестира пред Апелативния съд във Варна в законовия 15-дневен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.