Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Спират нощния шум от заведенията в Търговище

Източник: sound2lightsmobile.co.uk

Спиране на нощния шум от заведенията и ограничаване на работното им време планира новата общинската управа в Търговище, която внася изменения в Наредбата за търговска дейност.

Промените засягат частта за издаване на разрешение за удължено работно време и отмяната му. Според заложените текстове собствениците и наемателите на заведения вече трябва да имат документ от акредитирана лаборатория за замерване на шума в и около обекта в нощните часове от 23 до 7 часа.

Справката, която се изисква от МВР за нарушения от обектите, вече ще обхваща период една година назад, а не 6 месеца, както беше досега и не отразяваше реално проблемите.

Заповедта за удължено работно време ще се отменя при наличие на две или повече жалби от граждани за наднормен шум. Основателността им трябва да бъде потвърдена с протокол за измерване на нивата от акредитирана лаборатория. Друго основание за отмяна ще бъдат нарушения на наредбата, за които собственикът на заведението вече е санкциониран. Третата възможност за отмяна на удълженото работно време ще бъде при мотивирано искане от страна на МВР, уточняват от общинската администрация.

Промените, които се предлагат от общината, ще бъдат дебатирани и гласувани от общинския съвет в Търговище тази седмица. До тях се стигна след дългогодишни оплаквания от гражданите, които стават заложници на непоносим шум от заведенията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.