Вдигната е оградата по границата в Ямболско

Приключи изграждането на 35-километровата ограда по българско-турската граница на територията на Ямболска област. Пътят покрай предпазното съоръжение също е готов, съобщава БНР.

Областният управител Димитър Иванов заяви, че сериозни трудности при изграждането на оградата са създавали силно пресечената гориста местност, липсата на каквито и да било пътища, както и скалните участъци с големи наклони.

"Цялото трасе на Ямболска област е 65 км. 30 км. бяха изградени от Министерството на отбраната и сега доизградихме останалите 35 км", обясни Иванов.

Все още не се знае колко ще струва оградата на данъкоплатците.

"За нас беше важно да завършим техническата част и изграждането на съоръжението и пътищата. След оформяне на всички документи и от изпълнителите, и от надзора, тогава вече можем да говорим за финансовата част. Плащаме редовно. Нямаме закъснения по графика, който сме заложили в договорите", заяви областният управител.

Той смята, че оградата е изработена от по-здрави и устойчиви материали в сравнение с построените от Министерството на отбраната и допълни, че по договор изпълнителят ще поддържа съоръжението гаранционно в продължение на пет години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини