Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Бойко Ноев: Президентът и премиерът трябва да се произнесат по модернизацията на Българската армия

Президентът и премиерът трябва да се произнесат по планираната модернизация на Българската армия. Това каза Бойко Ноев, бивш министър на отбраната пред “Фокус”.

По думите му, отговорността е както на политиците, така и на висшето военно ръководство. Трябва ясно да се каже, какви средства могат да се отделят годишно за нуждите на армията, подчерта Ноев.

„На мен ми се ще да възтържествува здравият разум, защото ако тези два проекта се случат, ще се повторят грешките от времето на правителството на Сакскобургготски, впоследствие на Тройната коалиция, горчивите плодове от които бяха брани от първото правителство на Бойко Борисов. Самият той нееднократно се е оплаквал от дълговете, които са наследени от предишните правителства, парите които трябваше да се изплащат за хеликоптери, самолети и т.н.“, обясни Ноев.

„Всъщност, тези дългове, тези огромни харчове за бюджета, бяха за неща, които не създадоха никакви бойни способности, а бяха причина други приоритетни програми на армията, включително бойна подготовка, личен състав, системи за ПВО, системи за управление, сухопътни войски, да не бъдат финансирани изобщо. Това е главната причина, армията да бъде в това окаяно състояние днес“, подчерта Бойко Ноев. Той изрази съмнение, че правителството може да гарантира на армията необходимите средства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете