Двама румънци тежко ранени при челен удар на кола в тир край Полски Тръмбеш (снимки)

Двама румънци са тежко ранени след като лекият автомобил "Сеат", с който пътували се врязъл челно в камион край Полски Тръмбеш.

Тежката катастрофа станала около 6,44 часа във вторник на главния път Свиленград-Русе. В злополучната сутрин сеатът, който е с английска регистрация, се носел с висока скорост. В него пътували трима румънски граждани. Шофьорът обаче предприел рисковано изпреварване на отсечка без видимост и след секунди последвал челен удар в идващ насреща тир с българска регистрация.

След сблъсъка водачът на тира се обадил на тел. 112 и подал сигнал за инцидента. На място пристигнали пожарникари, полицаи и лекарски екипи. Наложило се огнеборците да режат смачканите ламарини на сеата, за да измъкнат заклещените между тях пътници.

Двама от румънците са откарани в областната болница във Велико Търново с тежки травми. Третият се е оттървал само с уплаха.

Само час по-късно на третокласен път между павликенските села Мусина и Лесичери се сблъскали два леки автомобила. Екип от пожарникари рязали потрошен Фолксваген "Пасат", за да измъкнат водача, защото краката му били затиснати под педалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини