БСП разгръща опозиционен фронт срещу правителството на Борисов

Започваме общи опозиционни действия срещу правителството на Бойко Борисов, заяви новият председател на БСП Корнелия Нинова, предаде "Фокус". Тя обясни, че решението е взето по време на заседание на Изпълнителното бюро на левицата, което се проведе в областния център.

От БСП започват незабавни разговори с ръководствата на другите парламентарно представени опозиционни партии, както и с тези, които са опозиционери в местната власт, но нямат свои представители в Народното събрание. От БСП ще търсят подкрепа за алтернативните им предложения за промяна на в политиките в България.

„Ще внесем няколко закона, които изпълняват нашата политика за връщането на държавата в икономиката и за ролята на социалната държава. Говоря конкретно за антимонополно законодателство, защита на дребния земеделски производител и потребителите, защита на малкия и среден бизнес. Трябва да осигурим една работеща икономика, която да гарантира приходи, които да могат да служат за основа на развитие на социалната държава и социалната политика“, каза Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика