Лиляна Павлова: 68 млн. лева от винетки ще бъдат инвестирани в ремонти

"68 млн. лв. ще съберем допълнително от продажбите на винетки тази година, които веднага ще бъдат инвестирани в ремонт на пътна инфраструктура", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БНТ.

"Имаме добре развити средно големи градове, които остават в дупка по отношение на финансирането от европроекти. Това нещо ще се промени, тези градове вече няма да бъдат пренебрегнати", заяви още Павлова.

"Гордея се с програмата за саниране на жилищни блокове, има толкова много преимущества от тази програма", заяви Павлова. По думите й за 1 година вече няма скептицизъм, хората не платиха нищо и никой няма да им вземе жилищата. Това е и възможност за малкия и среден бизнес, основната заетост в строителния бранш ще е именно по тази програма, прогнозира министърът.

Павлова увери пътуващите през летния сезон, че ще се ремонтира мостът на р. Стряма, така че няма да се стигне до тапи. Аварийни ремонти, обаче, ще създадат 4 конфликтни точки по "Хемус". "Ако искаме да ремонтираме, времето за ремонти е сега", заяви тя. На тези места ще се създаде двупосочно пътуване в едното платно на магистралата.

До края на юни ще приключи първата част от ремонта на Аспаруховия мост във Варна, за да се избегнат тапите през активния туристически сезон.

"До март се отчиташе изключителен спад в закупуването на винетки. Сега броят винетки е аналогичен на традиционно купуваните в предходни години. Благодарение на това правим ремонтите по пътищата в Северна България.

68 млн. лв. ще съберем допълнително от продажбите на винетки тази година, които веднага ще бъдат инвестирани в ремонт на пътна инфраструктура. Построихме 380 км нови магистрали, рехабилитирахме 3500 км републикански пътища", похвали се Лиляна Павлова.

Коментари

Задължително поле