И Окръжен съд-Благоевград остави в ареста сводникът Мартин Дебелия и двамата полицаи

Сводникът Мартин Дебелия и двамата полицаи обвинени, че са опъвали чадър над престъпната му дейност остават в ареста. Това постанови преди минути тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград , който се явява втора инстанция при обжалването на мярката.

Двамата полицаи Стефан Филипов и Петър Кънев са обвинени, че са уговаряли две проститутки да оттеглят от жалбите си срещу сводника Дебелия, които се осмелили да се оплачат от това,че той ги принуждавал да проституират и ги тормозел.

Делото започна при открити врата, но малко след това адвокатите на задържаните поискаха заседанието да се проведе на закрити врата. Съдът прие основанието и журналистите бяха помолени да напуснат залата. За обжалването прокуратурата дойде с две обвинителки и папка с нови факти, които обаче не бяха приети от съдът, поради липса на време да се запознае, а и адвокатите им също не били чели новите разкрития по случая.

Тримата обвиняеми също се явиха с петима адвокати, единият от тях Емил Велинов защитавал братя Галеви, сега бе нает на страната на полицаите.

Коментари

Задължително поле