Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Пластмасови капачки се превръщат в биоградина

Възможно ли е пластмасовите капачки от бутилки, които наглед са ненужни, да бъдат основен двигател на благотворителна кауза? Според хората от организацията Here2Help отговорът е „да“. Чрез събирането на изделията и даването им за рециклиране те се опитват да подпомогнат различни социални каузи. Това става със средствата, които получават от връщането на капачките.

Последната им инициатива е изграждане на зеленчукова биоградина към дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Луиза“ в Пловдив. За реализирането на проекта са необходими 897лв. А за събирането на тази сума нужното количество пластмаса е 2 242,5 кг.

„Следващият ни проект е доизграждането на спортна площадка в същия дом. Сумата за реализирането на тази идея е 15 000 лв. Нашата цел е максимално да допринесем за нея. Макар и подпомагането да бъде частично, то ще бъде от полза. Целта ни е да съберем максимално голямо количество пластмасови капачки до 30 август“, обясниха пред „Труд“ от Here2Help.

Те са категорични, че няма да спрат. Затова кампанията им продължава с една, според тях, малко по-нестандартна идея, отново свързана с капачките.

На 3 юли от 11:00 часа в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще има полева работилница, където малки и големи ще могат да станат съпричастни към кампанията. Всеки, който иска, може да изработи сувенир или украшение от пластмаса.

„Една самотна капачка си остава само капачка, но събрана с други, тя може да се превърне в хиляди неща – в предмети от обкръжаващата ни среда, в картини, дори нещо по-голямо – всичко зависи от креативността и желанието“, обясняват организаторите. Те допълват, че събитието се организира със съдействието на децата от дом „Княгиня Мария-Луиза“ и район „Централен“ на Община Пловдив.

Няма ограничения за възрастта

В полевата работилница могат да се включат от 3 до 103+ годишни участници, уверяват от Here2Help. Малчуганите ще имат възможността да рисуват върху пана от капачки, да редят мозайка, да правят гирлянди, да участват в детски игри, за които ще се погрижат аниматори.

Големите ще могат да се включат в по–трудни задачи или просто да се забавляват рамо до рамо с децата. В края на събитието в следобедните часове, на сцената ще излезе и илюзионист, който да забавлява публиката с фокуси.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.