Какво не узнаха проверяващите прокурори от ЕС от следователя Бойко Атанасов?

ВЪПРОСИ ЗАД МЪГЛАТА ОТ ДОНОСИ И КЛЕВЕТИ

В публикация от 24 юни 2016 г. „Труд“ обърна внимание, че визитата на прокурори от ЕС е програмирана с „правилните“ срещи, подготвени от близките до олигархичния кръг на Иво Прокопиев Юри Тавание - отговорник по въпросите на правосъдието и вътрешния ред в Постоянното представителство на ЕК у нас, и

проваления бивш правосъден министьр Христо Иванов.

Прогнозирахме и с кои лица ще бъдат срещнати чуждестранните прокурори, а именно с бившите заместници на Иванов - Петко Петков и Андрей Янкулов - сега съответно съдия в Софийския районен съд и прокурор в Софийската районна прокуратура, екстравагантно фриволния приватизатор на съдебната система Кристиан Таков и най-честния следовател Бойко Атанасов.

Сега, когато въпросната визита е в ход

прогнозите ни се потвърждават.

От наши източници от Министерството на правосъдието научихме, че изброените по-горе лица чинно са се изредили пред европейските прокурори, за да им разкажат как стоят нещата в българската прокуратура.

Един от емисарите на оста Прокопиев-Тавание-Иванов е бил следователят Бойко Атанасов. И е очертал състоянието на прокуратурата като своеобразен „зомби апокалипсис“.

Какво обаче громящият видими само за въображението му злодеи в прокурорски тоги следовател Атанасов е „забравил“ да спомене пред европейските пратеници?

1. Че никой и по никакъв начин не подкрепи твърденията му за наличието на изпълняващи поръчки „шпицкоманди“ в следствието. Напротив, колегите му поискаха и бяха изслушани от Висшия съдебен съвет, където изрично отрекоха и изразиха професионалното си и човешко възмущение от твърденията му. В традиционен стил ВСС обаче вече три месеца не е излязъл със заключение по започналата проверка.

2. Следовател Атанасов е пропуснал да обърне внимание на европейските прокурори да отчетат изключителността на неговата личност, а именно - че е единственият човек в писаната световна история, който е бил изнудван и заплашван, за да стане началник.

3. Смелият воин за върховенство на закона скромно е спестил на чужденците и самоотвержената си борба с демографската криза в България, респективно в ЕС (справка - статията в „Труд“ от 20 март 2016 г. „Жена ражда в ареста заради безхаберието на следовател Бойко Атанасов“).

4. Бойко Атанасов е пропуснал да предложи в услуга на евромагистратите и окултните си способности да разбира местонахождението на „унищожени“ доказателства, които намира в кофи за боклук. Нещо повече - само с един поглед той може да узнае съдържанието на голямо по обем количество шредирана хартия.

5. Антикорупционният джедай не е занимавал гостите с дреболии като конспирацията на Империята на злото (разбирай прокуратурата) многократно да го отстранява като разследващ по дела заради некачествената му работа.

6. Предвид глобалните битки, водени от следовател Атанасов, естествено е незначителен и неспоменат фактът, че той не знае какви престьпления разследва секторът, в който работи - тоест самият той не знае какво работи. Което по естествен път съвпада с вижданията за значителното и маловажното на неговия гуру Христо Иванов, за когото по време на злополучното му министерстване излязоха данни, че други подписват документи от негово име.

7. Логично е и премълчаването на факта, че въпреки обвиненията към колегите си в извършване на престьпления против правосъдието и участие в организирана престъпна група Атанасов не е сезирал компетентните да разследват това органи. Няма смисъл - нали той е единственият спазващ закона в прокуратурата.

Много пъти по седем са неспоменатите от следовател Бойко Атанасов неща пред европейските прокурори. За тях вероятно са се погрижили другите играчи от отбора на Прокопиев-Тавание-Иванов.

Същественото тук е, че при такава логистика и при такова

манипулиране на съдържанието на едно посещение,

целеният от него ефект е невъзможно да бъде постигнат. Което поставя въпроса за смисъла на това посещение и ползата от него.

Като тема за размисъл изниква и това дали не са били така подготвени и проведени и предишни подобни визити. И дали целият дългогодишен мониторинг на съдебната система не трябва да бъде поставен в кавички, защото е обслужвал и продължава да обслужва интересите на споменатия олигархичен кръг и задкулисието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи