Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Какво не узнаха проверяващите прокурори от ЕС от следователя Бойко Атанасов?

ВЪПРОСИ ЗАД МЪГЛАТА ОТ ДОНОСИ И КЛЕВЕТИ

В публикация „Залп от доноси посреща европейските прокурори“ от 24 юни 2016 г. „Труд“ обърна внимание, че визитата на прокурори от ЕС е програмирана с „правилните“ срещи, подготвени от близките до олигархичния кръг на Иво Прокопиев Юри Тавание – отговорник по въпросите на правосъдието и вътрешния ред в Постоянното представителство на ЕК у нас, и

проваления бивш правосъден министьр Христо Иванов.

Прогнозирахме и с кои лица ще бъдат срещнати чуждестранните прокурори, а именно с бившите заместници на Иванов – Петко Петков и Андрей Янкулов – сега съответно съдия в Софийския районен съд и прокурор в Софийската районна прокуратура, екстравагантно фриволния приватизатор на съдебната система Кристиан Таков и най-честния следовател Бойко Атанасов.

Сега, когато въпросната визита е в ход

прогнозите ни се потвърждават.

От наши източници от Министерството на правосъдието научихме, че изброените по-горе лица чинно са се изредили пред европейските прокурори, за да им разкажат как стоят нещата в българската прокуратура.

Един от емисарите на оста Прокопиев-Тавание-Иванов е бил следователят Бойко Атанасов. И е очертал състоянието на прокуратурата като своеобразен „зомби апокалипсис“.

Какво обаче громящият видими само за въображението му злодеи в прокурорски тоги следовател Атанасов е „забравил“ да спомене пред европейските пратеници?

1. Че никой и по никакъв начин не подкрепи твърденията му за наличието на изпълняващи поръчки „шпицкоманди“ в следствието. Напротив, колегите му поискаха и бяха изслушани от Висшия съдебен съвет, където изрично отрекоха и изразиха професионалното си и човешко възмущение от твърденията му. В традиционен стил ВСС обаче вече три месеца не е излязъл със заключение по започналата проверка.

2. Следовател Атанасов е пропуснал да обърне внимание на европейските прокурори да отчетат изключителността на неговата личност, а именно – че е единственият човек в писаната световна история, който е бил изнудван и заплашван, за да стане началник.

3. Смелият воин за върховенство на закона скромно е спестил на чужденците и самоотвержената си борба с демографската криза в България, респективно в ЕС (справка – статията в „Труд“ от 20 март 2016 г. „Жена ражда в ареста заради безхаберието на следовател Бойко Атанасов“).

4. Бойко Атанасов е пропуснал да предложи в услуга на евромагистратите и окултните си способности да разбира местонахождението на „унищожени“ доказателства, които намира в кофи за боклук. Нещо повече – само с един поглед той може да узнае съдържанието на голямо по обем количество шредирана хартия.

5. Антикорупционният джедай не е занимавал гостите с дреболии като конспирацията на Империята на злото (разбирай прокуратурата) многократно да го отстранява като разследващ по дела заради некачествената му работа.

6. Предвид глобалните битки, водени от следовател Атанасов, естествено е незначителен и неспоменат фактът, че той не знае какви престьпления разследва секторът, в който работи – тоест самият той не знае какво работи. Което по естествен път съвпада с вижданията за значителното и маловажното на неговия гуру Христо Иванов, за когото по време на злополучното му министерстване излязоха данни, че други подписват документи от негово име.

7. Логично е и премълчаването на факта, че въпреки обвиненията към колегите си в извършване на престьпления против правосъдието и участие в организирана престъпна група Атанасов не е сезирал компетентните да разследват това органи. Няма смисъл – нали той е единственият спазващ закона в прокуратурата.

Много пъти по седем са неспоменатите от следовател Бойко Атанасов неща пред европейските прокурори. За тях вероятно са се погрижили другите играчи от отбора на Прокопиев-Тавание-Иванов.

Същественото тук е, че при такава логистика и при такова

манипулиране на съдържанието на едно посещение,

целеният от него ефект е невъзможно да бъде постигнат. Което поставя въпроса за смисъла на това посещение и ползата от него.

Като тема за размисъл изниква и това дали не са били така подготвени и проведени и предишни подобни визити. И дали целият дългогодишен мониторинг на съдебната система не трябва да бъде поставен в кавички, защото е обслужвал и продължава да обслужва интересите на споменатия олигархичен кръг и задкулисието.