Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

На околосветско пътешествие само с карта и компас

Възможно ли е да обиколиш света само с карта, компас и на автостоп? Двама българи са си поставили тази задача и планират да разкажат за своите приключения в поредица от документални филми.

Пътешествието на Цветин и Маги започва преди 1 година. Те решават да стигнат до Австралия и Нова Зеландия, като прекосят Азия. Наричат проекта си „Вълшебният керван“, защото следват маршрута на древните кервани от Европа към Азия.

„Първата държава беше Турция, продължихме през Иран, Пакистан. В Индия останахме половин година, след което Мианмар, Тайланд, и сега в момента се намираме в Малайзия”, разказа Маргарита Ценова.

Цветин и Маги не са обикновени туристи. Те живеят заедно с местните хора и изучават традициите им. Често нощуват с палатките си в пустини, джунгли и селища, които не са отбелязани на картите.

Ако попитате двамата защо го правят, ще получите само този отговор:

„Считаме, че животът е магия и най-голямо щастие за човек е да може да обикаля, да пътешества и да изследва чудесата на планетата Земя”, каза Цветин Шущарков.

Двамата пътешественици снимат приключенията си с камера, за да ги съберат в поредица от документални филми. Може да следите пътуването в техния блог bgmagickervan.com

/БТВ/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.