На околосветско пътешествие само с карта и компас

Възможно ли е да обиколиш света само с карта, компас и на автостоп? Двама българи са си поставили тази задача и планират да разкажат за своите приключения в поредица от документални филми.

Пътешествието на Цветин и Маги започва преди 1 година. Те решават да стигнат до Австралия и Нова Зеландия, като прекосят Азия. Наричат проекта си "Вълшебният керван", защото следват маршрута на древните кервани от Европа към Азия.

„Първата държава беше Турция, продължихме през Иран, Пакистан. В Индия останахме половин година, след което Мианмар, Тайланд, и сега в момента се намираме в Малайзия”, разказа Маргарита Ценова.

Цветин и Маги не са обикновени туристи. Те живеят заедно с местните хора и изучават традициите им. Често нощуват с палатките си в пустини, джунгли и селища, които не са отбелязани на картите.

Ако попитате двамата защо го правят, ще получите само този отговор:

„Считаме, че животът е магия и най-голямо щастие за човек е да може да обикаля, да пътешества и да изследва чудесата на планетата Земя”, каза Цветин Шущарков.

Двамата пътешественици снимат приключенията си с камера, за да ги съберат в поредица от документални филми. Може да следите пътуването в техния блог bgmagickervan.com

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл