Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

Удължиха бедственото положение в Община Перник заради водната криза

Българинът доплатил 4 млрд. за лекарства Първи сме в ЕС по разходи за медикаменти

220 милиона долара за екшън комедията „Лоши момчета завинаги” Филмът се представя над очакванията

СЗО промени оценката си за коронавируса, вече го смята за високорисков

Турски хакери в мащабна кампания от името на Анкара Властите в Кипър, Гърция, Ирак и Албания на мушка

Самоубилият се пред ДАНС отвлякъл самолет през 1981 г. Емил Крумов трябвало да дава показания за „Луков марш”

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 28 януари 2020

Борисов: Длъжни сме да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

Депутат запълни лично опасни дупки, в които си спука гумите на Мерцедеса

Депутат и негови съпартийци запълниха опасни дупки на входа на Лом, които от месеци пукат гуми и трошат колите на шофьори.

В дълбоките ями наскоро хлътна и спука две гуми на „Мерцедеса” си и народният представител от Реформаторския блок доц. Борислав Великов. След като две седмици никой не ремонтирал опасния участък, политикът решил сам да се заеме с рехабилитацията на шосето.

Великов пропадна с автомобила си в голяма дупка с остри ръбове, която проби и двете гуми на возилото му, в началото на юли на път за среща с граждани в Лом. Наложи се близо два часа реформаторът да чака мобилна автоработилница, която на място потегна колата и депутатът, макар и със закъснение, се срещна с хората, събрали се да споделят проблемите си.

Наскоро доц. Великов се поинтересувал от активистите на партията БНД ремонтиран ли е пътят в пристанищния град и след като чул, че дупките са още по-дълбоки, помолил съпартийците си да съберат група и заедно да ги запълнят.

Предварително обезопасили изровения участък с предупредителни ленти, народният представител и съмишлениците му размахаха лопати, забъркаха бетон и напълниха две от най-опасните ями.

„Знам, че със запълването на няколко дупки няма да решим проблема, но се надявам с тази акция да привлечем вниманието на отговорните институции към решаването на многобройните проблеми на града и района. Районът е свлачищен, шосето от години е огънато и осеяно с дупки, но не се прави нищо. Хората, които преминават ежедневно, са изложени на стрес и риск от тежки инциденти!”, каза бившият председател на 39-тото Народно събрание.

Докато депутатът и съпартийците му запълваха дупките, жител на квартала поиска политикът да припомни на Цветан Цветанов, че още през 2011 г. е обещал Лом да заприлича на европейски град, а не на Бейрут. „Тази дупка си стои тук от 10 години, и не е само тя. Обещават ни всичко пред избори, а после ни забравят!”, възмути се ломчанинът.

От години входът на Лом от София е в трагично състояние, оплакват се шофьори, които често пътуват по маршрута София – Монтана – Лом – Видин. Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. По нея се движат и много тирове, които допълнително разбиват осеяното с дупки шосе.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.