Лятна поликлиника със "Зодиак"

Пъпеш пази от инфаркт

Пъпешът освен вкусен има и много здравословните ползи. Сред тях са тонизиране на кожата, подобряване на състоянието й, насърчаване растежа на косата и намаляване на риска от косопад.

Вкусният плод се грижи за здравето на сърцето, защото в него се съдържа естествен антикоагулант, наречен аденозин, който предотвратява съсирването на кръвта, което е една от най-честите причини за инсулт или сърдечно-съдови заболявания.

Хората, страдащи от проблеми с бъбреците, знаят, че консумацията на здравословни напитки е от решаващо значение за тяхното здраве. За да поддържате едно добро здраве на бъбреците, хапвайте пъпеш. Той е богат на вода, действа прочистващо и е естествен диуретик.

Алтернативата на аспирина

Аспиринът помага при много от всекидневните здравословни неприятности, но влияе зле на стомаха. „Зодиак“ ще ви предложи няколко природни медикамента, които да го заместят.

Ананасът съдържа веществото бромелаин. То има мощно противовъзпалително действие, което успокоява болката, намалява температурата и потиска възпалението.

Куркуминът в куркумата е активно съединение, което също действа като естествен антивъзпалителен агент, потиска болките в ставите и облекчава дори страдащите от артрит.

Подправката карамфил е изключително богата на полезни фитохимикали и етерични масла. Нейните активни съставки имат мощно противовъзпалително действие, което намалява болките, понижава температурата и бори вирусните атаки.

Котките помагат срещу стрес

Котките имат и полезни за здравето свойства. Мъркането им намалява нивата на стрес и действа успокояващо. Звуците идват в рамките на медицинския терапевтичен честотен диапазон 25-150 Hz, което ги прави лечебни агенти за костите. Може да помогнат за облекчаването на болката, намаляване на подуването около ставите, също и за възстановяване на мускулите и сухожилията.

Децата, растящи покрай котки, са сравнително по-здрави от тези, които нямат. Излагането им на алергени в първите им години помага да развият необходимия имунитет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл