Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Лятна поликлиника със “Зодиак”

Пъпеш пази от инфаркт

Пъпешът освен вкусен има и много здравословните ползи. Сред тях са тонизиране на кожата, подобряване на състоянието й, насърчаване растежа на косата и намаляване на риска от косопад.

Вкусният плод се грижи за здравето на сърцето, защото в него се съдържа естествен антикоагулант, наречен аденозин, който предотвратява съсирването на кръвта, което е една от най-честите причини за инсулт или сърдечно-съдови заболявания.

Хората, страдащи от проблеми с бъбреците, знаят, че консумацията на здравословни напитки е от решаващо значение за тяхното здраве. За да поддържате едно добро здраве на бъбреците, хапвайте пъпеш. Той е богат на вода, действа прочистващо и е естествен диуретик.

Алтернативата на аспирина

Аспиринът помага при много от всекидневните здравословни неприятности, но влияе зле на стомаха. „Зодиак“ ще ви предложи няколко природни медикамента, които да го заместят.

Ананасът съдържа веществото бромелаин. То има мощно противовъзпалително действие, което успокоява болката, намалява температурата и потиска възпалението.

Куркуминът в куркумата е активно съединение, което също действа като естествен антивъзпалителен агент, потиска болките в ставите и облекчава дори страдащите от артрит.

Подправката карамфил е изключително богата на полезни фитохимикали и етерични масла. Нейните активни съставки имат мощно противовъзпалително действие, което намалява болките, понижава температурата и бори вирусните атаки.

Котките помагат срещу стрес

Котките имат и полезни за здравето свойства. Мъркането им намалява нивата на стрес и действа успокояващо. Звуците идват в рамките на медицинския терапевтичен честотен диапазон 25-150 Hz, което ги прави лечебни агенти за костите. Може да помогнат за облекчаването на болката, намаляване на подуването около ставите, също и за възстановяване на мускулите и сухожилията.

Децата, растящи покрай котки, са сравнително по-здрави от тези, които нямат. Излагането им на алергени в първите им години помага да развият необходимия имунитет.