Огнеборци спасиха къща при пожар на стопанска постройка

Огнеборци са спасили къща в еленското село Майско, до която бушувал пожар в селскостопанска постройка. Пламъците са изпепелили 200 бали фураж, складиран дървен материал и 55 квадратни метра покривна конструкция. Злощастието станало в неделя вечерта.

Сигнал за инцидента е подаден в 22,50 часа на 24 юли в Оперативен център- гр. Велико Търново. Сградата е частна, а причините за пожара са в процес на изясняване.
По случая се води разследване и се проверява версията за умишлен палеж. Стопаните от известно време са на гурбет в Германия и техен братовчед наглеждал имота. Въпреки че в стопанската постройка няма електричество, огънят мистериозно тръгнал от тази сграда.

Поради проявена небрежност около 15 часа в неделя били подпалени сухи треви в землището на великотърновското село Димча и само бързата намеса на пожарникарите е спасила намиращата се в близост 100 дка гора.

Отново адекватната реакция на огнеборците е предотвратила изпепеляването на две сгради и три фургона, когато около 18,30 часа в неделя неизвестен подпалил отпадъци на ул. „Ангел Kаралийчев” в Стражица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини