Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Колектор свързва „Драгалевци“ с канализацията на София

Столичната община проучва този вариант

Канализационен колектор под бул. „Черни връх“ да свързва столичния квартал „Драгалевци“ с канализационната мрежа в София, искат от сдружение „Граждани за София“ и „Жените за Драгалевци“. Те настояват да се удължи срокът за реконструкция на булеварда, за да може да се прокара канал, който да отвежда отпадъчните води от квартала.

„Този колектор вече се изгражда, но според първоначалния проект той ще минава по левия бряг на река Драгалевска, а не под булеварда. Моето лично мнение е, че е технически неизгодно да променим трасето и да изградим колектор на това място“, обясни пред „Труд“ главният инженер на общинското дружество “София проект” Гергана Йорданова. Тя обаче е категорична, че „хората имат право да знаят, затова ще им предоставим цялата информация и ще обсъдим с тях всички варианти. Ако има възможност да го направим, ще го направим“. Днес експерти на организациите и на Столичната община ще се срещнат още веднъж, за да обсъдят вариантите.

Според гражданските сдружения липсата на канализация и отпадните води, които няма къде да се изтичат, са освен неприятни, но и вредни за здравето. Те се опасяват и че може да се стигне до свличане на целия квартал.

Метро до „Околовръстното“

Освен свързване с основната канализационна мрежа, сдруженията настояват и да се продължи вторият лъч на метрото от новата станция „Витоша“ до Околовръстното шосе. „Има такава възможност, но тя не стои на дневен ред. Първо трябва да осигурим финансиране“, обясни пред „Труд“ изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.