Иновации в грабежа по гари, болници и телефони Искат от жертвите да звънят лично на “МВР-шеф”

Испания залови 9 тона кокаин

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 26 април 2018

Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Колектор свързва „Драгалевци“ с канализацията на София

Столичната община проучва този вариант

Канализационен колектор под бул. „Черни връх“ да свързва столичния квартал „Драгалевци“ с канализационната мрежа в София, искат от сдружение „Граждани за София“ и „Жените за Драгалевци“. Те настояват да се удължи срокът за реконструкция на булеварда, за да може да се прокара канал, който да отвежда отпадъчните води от квартала.

„Този колектор вече се изгражда, но според първоначалния проект той ще минава по левия бряг на река Драгалевска, а не под булеварда. Моето лично мнение е, че е технически неизгодно да променим трасето и да изградим колектор на това място“, обясни пред „Труд“ главният инженер на общинското дружество “София проект” Гергана Йорданова. Тя обаче е категорична, че „хората имат право да знаят, затова ще им предоставим цялата информация и ще обсъдим с тях всички варианти. Ако има възможност да го направим, ще го направим“. Днес експерти на организациите и на Столичната община ще се срещнат още веднъж, за да обсъдят вариантите.

Според гражданските сдружения липсата на канализация и отпадните води, които няма къде да се изтичат, са освен неприятни, но и вредни за здравето. Те се опасяват и че може да се стигне до свличане на целия квартал.

Метро до „Околовръстното“

Освен свързване с основната канализационна мрежа, сдруженията настояват и да се продължи вторият лъч на метрото от новата станция „Витоша“ до Околовръстното шосе. „Има такава възможност, но тя не стои на дневен ред. Първо трябва да осигурим финансиране“, обясни пред „Труд“ изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.