2 000 евро помощ за всяко родено дете в Гърция, днес гласуват законопроекта

Изтребител Су-30 се разби в Алжир

Столичният общинския съвет решава за водата от София към Перник

Потвърден е първи случай на заразен с коронавирус в Германия

САЩ потвърди, че падналият в Афганистан самолет е на американските ВВС

Времето се затопля, температурите достигат 12 градуса

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Разград“

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 28 януари 2020

На 28 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 28.01.2020

Софийският административен съд oтмeни зaбpaнaта на Джoĸ Πoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия

Слави Трифонов и Маги Халваджиян се уговориха да пият кафе пред Би Ти Ви

Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

В Пазарджик вдигат драстично глобите за велосипедисти в пешеходните зони, но от септември

В Пазарджик ще вдигат драстично глобите за велосипедисти, които карат колелетата си в пешеходните зони в центъра на града, но гласуването на новия размер на санкциите се отлага чак за септември.

Според внесените в ОбС предложения за промяна в Наредбата за безопасност на движението глобата за първо нарушение вместо сегашните от 1 до 5 лв. трябваше да стане от 20 до 50 лв., като изключение при налагането на санкцията ще се прави само за деца под 10 години. Изненадващо обаче тази точка се оказа, че липсва в дневния ред за заседанието на местния парламент на 28 юли, както и всички предложения за промяна в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите. Те също ще се дебатират и гласуват чак след лятната ваканция на общинските съветници – кметът на Пазарджик Тодор Попов и екипът му са преценили, че не е удачно скокът на такси и услуги и цените за паркиране да се разглеждат в един и същи ден с отдаването под наем на 6 общински паркинга на частни фирми.

От общинската управа са поставили най-висока начална тръжна цена – по 4800 лв. месечно, на паркинга край бившите хали, а най-ниска е исканата сума за паркоместата по улица „Иван Вазов“ – 1200 лв. Началната конкурсна цена на паркинга зад бизнес център „Петраков“ до бившия клуб на монархистите е 4000 лв., на този край Централния кооперативен пазар – 3800 лв., на паркоместата зад Областната дирекция на МВР – 3700 лв., а 3000 лв. е сумата, от която тръгва търгът за паркинга край спортната зала „Васил Левски“ и едноименния площад.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.