Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

В Русия се провеждат президентски избори

Какъв шпионин сте според зодията

Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

В Пазарджик вдигат драстично глобите за велосипедисти в пешеходните зони, но от септември

В Пазарджик ще вдигат драстично глобите за велосипедисти, които карат колелетата си в пешеходните зони в центъра на града, но гласуването на новия размер на санкциите се отлага чак за септември.

Според внесените в ОбС предложения за промяна в Наредбата за безопасност на движението глобата за първо нарушение вместо сегашните от 1 до 5 лв. трябваше да стане от 20 до 50 лв., като изключение при налагането на санкцията ще се прави само за деца под 10 години. Изненадващо обаче тази точка се оказа, че липсва в дневния ред за заседанието на местния парламент на 28 юли, както и всички предложения за промяна в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите. Те също ще се дебатират и гласуват чак след лятната ваканция на общинските съветници – кметът на Пазарджик Тодор Попов и екипът му са преценили, че не е удачно скокът на такси и услуги и цените за паркиране да се разглеждат в един и същи ден с отдаването под наем на 6 общински паркинга на частни фирми.

От общинската управа са поставили най-висока начална тръжна цена – по 4800 лв. месечно, на паркинга край бившите хали, а най-ниска е исканата сума за паркоместата по улица “Иван Вазов” – 1200 лв. Началната конкурсна цена на паркинга зад бизнес център “Петраков” до бившия клуб на монархистите е 4000 лв., на този край Централния кооперативен пазар – 3800 лв., на паркоместата зад Областната дирекция на МВР – 3700 лв., а 3000 лв. е сумата, от която тръгва търгът за паркинга край спортната зала “Васил Левски” и едноименния площад.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.