Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

Удължиха бедственото положение в Община Перник заради водната криза

Българинът доплатил 4 млрд. за лекарства Първи сме в ЕС по разходи за медикаменти

220 милиона долара за екшън комедията „Лоши момчета завинаги” Филмът се представя над очакванията

СЗО промени оценката си за коронавируса, вече го смята за високорисков

Турски хакери в мащабна кампания от името на Анкара Властите в Кипър, Гърция, Ирак и Албания на мушка

Самоубилият се пред ДАНС отвлякъл самолет през 1981 г. Емил Крумов трябвало да дава показания за „Луков марш”

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 28 януари 2020

Борисов: Длъжни сме да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

8 питейни заведения по морето въртят обороти без касов апарат

Хайки на данъчни и полиция с медиите по магазини и кафенета във Варна

8 питейни заведения по Северното Черноморие са спипани при данъчни проверки да въртят обороти без касов апарат. Едно от тях е в Балчик, едно в Албена, а останалите 6 в Златни пясъци, като сред тях има запечатано за срок до един месец. Глобите за нарушителите са доста солени -от 3000 до 10000 лева. От началото на юли до момента НАП Варна е извършила над 2800 проверки и е съставила 531 акта, посочи Красимир Павлов от звено „Комуникации“. Най-честите нарушения са неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност. Проверките стигат до най-северните точки – Шабла, Крапец и Дуранкулак и са особено масови през уикенда, заради сигнали, че на румънски туристи не се издава касов бон при покупки, а се късат бележки от кочан, които не отговарят на Закона за счетоводство.

Данъчни и полиция в присъствието на медии направиха във вторник по обяд хайки на търговски обекти във Варна, като целта беше да се извърши контролна покупка, да се види дават ли насреща касов бон, както и да се сравни оборотът от касата с дневния отчет до момента. От 4 съвместни екипа бяха проверени заведения, магазини и чейндж бюро под наем на територията на аерогара Варна. В магазин за сувенири и цигари беше хванато нарушение- разминаване между парите в касата и дневния отчет с 350 лева, посочи Виолета Маринова, завеждащ „Връзки с обществеността“ в НАП Варна. При първо нарушение глобата е от 500 до 2000 лв., а при второ- от 1000 до 4000 лева, припомни тя.На аерогарата данъчните инспектори раздадоха брошури на български и на английски език с ценни съвети към чуждестранните туристи как и къде да обменят валута, че маржът не може да е повече от 5 % от курса на БНБ, че плащането в брой става срещу касов бон, както и на кои телефони да звънят при нарушения и измами.

Проверките продължиха на 4 обекта с един собственик за изземване от касата на пари във връзка с дължими, а невнесени доброволно данъци. Крайната мярка се прилага в момента на 35 обекта общо във Варна.От началото на годината до сега 73 варненски фирми са поискали и са получили разрешение за неотложно плащане, тоест част от парите, които влизат в запорираните им сметки, да отиват за погасяне на борчовете към хазната, а друга част от тях да ги ползват за търговската си дейност. Над 100 търга за недвижимо и движимо имущество на некоректните длъжници, които отказват да си плащат натрупаните задължения, е завъртяла НАП Варна от началото на 2016 г. и вкарала в хазната половин милион лева .

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.