Македония ни отмъкна „Игра на тронове“

Снимките у нас се провалили в последния момент, затова чужденците се изнесли в западната ни съседка

България е била една от дестинациите за снимките на новия сезон на най-хитовия сериал - „Игра на тронове“. Плановете обаче пропаднали, затова от поредицата избират Македония. Това разкриха пред „Зодиак“ представители от родните киносреди.

Страната ни е изпуснала златна възможност да стане място за едно от кралствата от касовата поредица. Затова пък в западната ни съседка веднага грабнали възможността. Там подготовката тече с пълна сила, като град Прилеп първи ще приветства актьорите.

Тази информация разпали още повече слуховете, че всъщност България е била на косъм да приюти любимците на почитателите на сагата. Приближени до филмовото студио в „Бояна“ твърдят, че щом продуцентите на сериала са избрали Македония, то няма никакъв шанс да се обърнат отново към България. Всъщност станало точно обратното. Според запознати екипът на „Игра на тронове“ е имал желание да използва терени у нас за заснемането на някои сцени, но нещата се провалили заради проблеми с документацията от наша страна.

„Зодиак“ се свърза с представители на най-популярната филмова студия у нас, откъдето отрекоха при тях да е постъпвала заявка от продуцентите на сериала. Те обаче изразиха готовност за снимки от поредицата, която чупи всички рекорди по гледаемост.

Като топъл хляб

Всички книги се разпродават

За учудване на всички потребители появата на филмираната версия на „Игра на тронове“ увеличава многократно продажбите на книгите от поредицата. Това съобщиха за „Зодиак“ от издателството на бестселъра в България. Те са категорични, че с успеха на телевизионното шоу расте и популярността на книжния носител. „Всички екземпляри се разпродават“, твърдят те. От водещите книжарници у нас също потвърдиха, че интересът към касовата поредица е огромен и феновете постоянно разпитват кога ще се появи нова част.

Сериалът засенчи порното

Най-популярният сайт за порноклипове публикува зашеметяваща статистика за гледанията на първия епизод от последния сезон на „Игра на тронове“.

По време на излъчването трафикът към сайта за възрастни спаднал с 4 процента, което се равнява на 2,4 млн. души. Всички те поне за час са се отдали изцяло на хитовия сериал.

Отново в дните преди дългоочакваната премиера търсенията в сайта, свързани по всякакъв начин с „Игра на тронове“, нараснали с 370%. Най-често срещаните думи били „секс сцени“ и „пародия“, а най-търсените имена - Денерис и Марджъри Тайрел, както и Джон Сноу. Затова и от сайта пуснаха специална секция, посветена на героините, в която отговориха на търсенето на потребителите.

Родната следа остава

Въпреки че най-вероятно кадри от родината няма да се прославят в поредицата, все пак българската следа във филма остава.

Участието на актьора Захари Бахаров ще остане в историята, категорични са най-запалените фенове на поредицата. В пети сезон нашенецът изигра ролята на Лобода, предводител на племе диваци отвъд Вала. И макар че персонажът му имаше участие само в два епизода, след като го убиват в битка с белите бродници, вълнение около него все още има.

Бахаров не изневери на себе си и бе доста пестелив в разказите си след снимките. Те били голямо предизвикателство поради ниските температури. „Бойните сцени трябваше да станат много реални, за да влязат в монтажа. Затова и се бихме много. До колене бях в кал, държах гигантска брадва”, споделя той. Един от най-популярните актьори в „Игра на тронове“ - Кит Харингтън, определи нашенеца като „чудесен актьор“ и заяви, че играта му е била фантастична.

Маниаци пред „Зодиак“: Джон Сноу ще мачка чаршафи с Денерис

Една от най-големите загадки за цялата поредица беше коя е майката на Джон Сноу. След като това стана ясно в последния сезон на сериала, мистерията около този персонаж не спира. Фенове на историята споделиха пред „Зодиак“ какво очакват да се случи отсега нататък.

Според тях потеклото на Сноу ще се окаже ключово за сюжетното развитие. Шушука се, че всъщност той е истинският наследник на „Железния трон“, защото претенциите на баща му, когото Джон наследява, са по-големи от тези на Денерис Таргериан.

Част от българските почитатели на сериала смятат, че ще се стигне до любовна авантюра между двамата главни герои - именно Сноу и русокосата повелителка на драконите. За да спечелят битката срещу „зимата“, Джон и Денерис ще трябва да обединят силите си. Това е достатъчна предпоставка, която да подпали фитила на една страстна любов и двамата да се обединят не само на бойното поле, а и в царуването над Седемте кралства. Заради общото управление е почти невъзможно двамата да не се отдадат на любовни ласки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали