На 15 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 15.12.2019

Да откъснем водните лилии на паметта

Приказна Коледа в Германия

Подплашен кон преобърна каруца в Благоевград, мъж е ранен

Красавица от Ямайка спечели титлата „Мис Свят“ 2019 (СНИМКИ и ВИДЕО)

МВР прави кризисни центрове по границата с Турция

Автомобил блъсна жена, пресичала неправилно в Асеновград

Чавушоглу: Турция ще отговори, ако САЩ й наложат санкции

Борис Джонсън планира промени в конституцията и в избирателното право

Убиецът на Самоковеца – свободен окончателно Ервин Веркер твърди, че българин е стрелял по контрабандния бос

Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

И личният живот на актьорите в „Завинаги” е като в сапунка Докато се снима поредицата, Йозджан Дениз се ожени и разведе, а Аслъ Енвер изживя бурна любов с Мурат Боз

Жена се самоуби при скок от скала, а мъж загина от взрив на газова бутилка в Благоевградско

Ако няма усложнения при лечението на блъснатото в София момиче, то ще е на крака до месец

Премиерът към министрите: Да не съм чул за повече пари и ресурси. Ще правите реорганизации! (стенограма)

„Ще си направите реорганизация и ще го направите. Не искам да чувам за повече пари за ресурси. Правите реорганизация и на базата на бюджетите се справяте.“

Това казва премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета в сряда. Поводът е решението за одобряване проект на Закон за храните, за което министърът на МОСВ Ивелина Василева казва, че „тази административна тежест, допълнителна, би означавала повече ресурс и административен, и финансов, което бих желала да бъде взето предвид при разработването на подзаконовата нормативна уредба към закона“.

„Всеки път даваме толкова много пари и за неща, които изникват допълнително. Така и на МВР, и на ДАНС съм им казал да си направят реорганизация в едни от сферите, защото имат достатъчно хора там и като не им дадохме парите, те си я направиха. Така, че и вие на базата на възможностите си от администрацията правете поправки“, отсича Борисов.

Пълният текст на диалога между премиера и министърката:

БОЙКО БОРИСОВ: Ивелина Василева!

ИВЕЛИНА ВАСИЛЕВА: Благодаря уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, Министерството на околната среда и водите подкрепя предложения законопроект. Ние представихме своите бележки, голяма част, от които бяха отразени, и министърът на земеделието и храните ме увери, че в последния вариант е отразено и желанието на министерството да се прецизира текстът и да се замени понятието „самостоятелно питейно битово водоснабдяване” с понятието „водовземане” в чл. 67 на законопроекта.

Във връзка с текстовете на чл. 67, ал. 2 и ал. 3 от проекта на новия Закон за храните ние считаме, че заявленията за издаване на сертификати за изворна и минерална вода, би следвало да се подават до органа, който предоставя административна услуга -Министерството на здравеопазването. След което органът, който предоставя административната услуга, да изисква информация по компетентност от Министерството на околната среда и водите и от басейновите дирекции, както и от други ведомства, които имат отношение към това.

Ние имахме разговори с колегите, беше проведена и работна среща вчера. Ние приемаме компромисно предложения текст на закона, но бих искала да направя следния коментар, че за да бъдат натоварени структурите на Министерството на околната среда и водите с нови ангажименти, би трябвало да се помисли и за обезпечеността. Имам предвид, че тази административна тежест, допълнителна, би означавала повече ресурс и административен, и финансов, което бих желала да бъде взето предвид при разработването на подзаконовата нормативна уредба към закона. Наредбата, която предстои да бъде въведена в съответствие с текстовете на Закона за храните.

Благодаря ви.

БОЙКО БОРИСОВ: Какво ще рече ресурс?

ИВЕЛИНА ВАСИЛЕВА: По наши изчисления това би изисквало допълнително човешки ресурс и както казах административната тежест означава необходимост да се обработват по-голям обем преписки и документация.

БОЙКО БОРИСОВ: Ще си направите реорганизация и ще го направите. Не искам да чувам за повече пари за ресурси. Правите реорганизация и на базата на бюджетите се справяте. Всеки път даваме толкова много пари и за неща, които изникват допълнително. Така и на МВР, и на ДАНС съм им казал да си направят реорганизация в едни от сферите, защото имат достатъчно хора там и като не им дадохме парите, те си я направиха.

Така, че и вие на базата на възможностите си от администрацията правете поправки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.