БДЖ предупреждава: Търсенето на покемони около железопътните райони не е безопасно

БДЖ предупреждава пътниците да внимават, когато са в близост до жп релси, и играят набиращата популярност игра „PokemonGo”. Железопътният превозвач предупреждава потребителите на играта, че търсенето на покемони в железопътни райони не е безопасно начинание, съобщават от БДЖ.

В разгара на лятото, когато зачестяват ваканционните пътувания, а разходките и игрите под открито небе са по-желани и приятни, се увеличава и рискът от инциденти поради проявена разсеяност. По този повод ръководството на БДЖ призовава своите клиенти и жителите на райони, разположени до гари и железопътни линии да се отнасят отговорно и с повишена бдителност в близост до железопътни обекти.

БДЖ настоятелно напомня, че влаковете не могат да спират бързо, за да избегнат намиращите се на релсите хора или превозни средства. Съществува оптична илюзия, която не разрешава да се прецени разстоянието от влака до вас и неговата скорост. При преминаване на влак съществува опасност да бъдете повлечени от въздушния поток или ударени от извънгабаритен товар на влака.

Затова е жизнено важно да се огледате добре при преминаване и в близост до железопътни линии и в случай, че забележите приближаващ влак да изчакате неговото преминаване на безопасно разстояние.

БДЖ призовава към отговорност и повишено внимание в близост до железопътни обекти и пожелава приятно лято, непомрачено от неприятности и инциденти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини