Борисов: Ако не разклатим държавата, ще има по милиард на година за саниране

„Така, както съм обещал, ако не разклатим държавата по някакъв начин, по милиард на година ще отиват подарък за хората на практика през санирането“, обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където присъства на официално откриване санирана сграда на ул. "Бяла Бона" 15.

"По Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са обновени 36 апартамента от входовете А и Б на стойност 715 000 лв. Това е само една от 34-те сгради, чиито собственици заявиха желание да се включат в програмата и техните домове да бъдат реновирани. Половината от тях вече имат сключени договори за финансиране - обясни Борисов във фейсбук - Вече започна работата по 8 сгради, а по три от тях, включително и тази, която посетихме днес, се извършват строителни дейности. Като най-голям град и областен център, интересът за участие в програмата е най-голям във Велико Търново. На областно ниво подадените искания за финансиране са 73, а сключените договори са 49. Работи се по общо 21 сгради."

"Очаквам след като бъдат завършени първите сгради в областта и когато хората видят колко по-добре изглеждат те, интересът към програмата да се увеличи значително. Вярвам, че всички живеещи в сгради, които са се включили в програмата и са завършени, ще могат да потвърдят, че участието в нея си струва", каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари